Behandeling

Ben je moe? Heb je pijn? Voel je je onrustig? Of ervaar je andere klachten? Een Reiki-behandeling helpt je herstellen. Ook kun je ontspanning en verlichting ervaren. De levensenergie die door je heen stroomt, werkt door op lichaam en geest. Bij een behandeling worden verschillende plekken van je lichaam met de handen aangeraakt.

Hoe het gaat

Voorafgaand aan een behandeling vraag ik wat je wilt laten behandelen. Je hoort van tevoren op welke delen van je lichaam ik mijn handen leg. Tijdens de behandeling lig je op een behandeltafel. Als je het prettiger vindt om te zitten, dan kan dat natuurlijk. Terwijl je ligt of zit, hoef je helemaal niets te doen. Je mag er zijn, zoals je bent. Je voelt vanzelf wat er op dat moment gebeurt.

Als afsluiting van een behandeling kun je kiezen voor een massage om je bloedcirculatie te bevorderen, de Ketsueki Kokan Ho. Een behandeling met massage duurt in totaal maximaal anderhalf uur, afhankelijk van je klachten.

Uitwerking

Tijdens en na een Reiki-behandeling kun je heel veel ervaren, een beetje of juist heel weinig. Dat maakt niet uit. Een behandeling heeft altijd een lichamelijke, geestelijke en emotionele uitwerking. Er kan van alles vrij komen. Je mag je zelfgenezende vermogen na elke behandeling de ruimte geven om zijn werk te doen.

Werkt Reiki ook als je er niet in gelooft? Ja. Je hoeft niet in Reiki te geloven. Net zomin als je bijvoorbeeld in ademhaling hoeft te geloven. Je kunt Reiki in twijfel trekken, afwijzen of er diep over nadenken. Net als de ademhaling vindt de levensenergie haar weg wel in je lichaam.

Over de behandelaar

Ik ben Annabelle Schouten. In het dagelijks leven verdien ik de kost als webredacteur. In mijn vrije tijd schrijf ik en geef ik Reiki-behandelingen.

Jarenlang was ik altijd maar druk bezig. Veel in mijn hoofd, niet bewust van mijn gevoel. Ondertussen raakten mijn lichaam en geest uit balans. Toen ik in aanraking kwam met yoga en energetische genezing, begon mijn herstel en daarmee ook mijn innerlijke ontwikkeling.

Deze mooie ontdekkingstocht bracht onder andere Reiki op mijn pad. Sinds eind 2016 behandel ik mensen in mijn directe omgeving. Bij het Reiki Centrum Noord-Nederland van Jaap Pol heb ik Reiki 1 (Shoden) en Reiki 2 (Okuden) gevolgd. Ik ben aangesloten bij Jikiden Reiki Nederland, de vereniging van Jikiden Reiki-beoefenaars.

Gratis

Voor behandelingen hoef je niets te betalen. Reiki doorgeven draait voor mij niet om verdienen, maar om dienen. Wil je niet met lege handen komen? Je mag natuurlijk altijd wat lekkers meenemen. Of misschien kun je mij ergens een handje mee helpen. Voelt het voor jou beter om geld te geven? Dan mag je een donatie geven voor Stichting Flappus, een dierenopvang van vrijwilligers die met veel liefde dieren aan een nieuw thuis helpen.

Wil je het eens proberen? Gun jezelf een behandeling. Je bent van harte welkom bij mij thuis in Rolde. Je kunt direct een afspraak maken.